Hur Bitcoin kunde skalas

Bitcoin förlitar sig på blockkedjan för att hantera betalningar och hanterar för närvarande cirka 7 till 10 transaktioner per sekund. Det är dock inte tillnärmelsevis tillräckligt för att möta behoven hos de nästan 8 miljarder globala populationer som Bitcoin riktar sig till. Skalbarhet är fortfarande ett betydande problem inom Bitcoin på grund av den växande efterfrågan på marknaden och transaktionsvolymer.

Bitcoins blockchain kan bara bearbeta 7 till 10 transaktioner per sekund eftersom block skapas var tionde minut i genomsnitt. Flera Bitcoin-användare har föreslagit olika förslag för att fixa skalbarhetsproblemet för att öka hastigheten och antalet transaktioner som bearbetas på nätverket. Följande är några av de bästa sätten att skala Bitcoin-nätverket.

Skala Blockchain 

Bitcoins uppfinnare, Satoshi Nakamoto, fastställde 10-minutersintervallet mellan blocken, vilket sannolikt inte kommer att förändras i framtiden. Däremot har de ändrat gränsen för storleken på varje block flera gånger. 2010 slog Bitcoin-uppfinnaren fast att inget block skulle överstiga 1MB i storlek.

Den gränsen höjdes senare till 4 MB, tack vare SegWit-uppgraderingen, men de flesta Bitcoin-block innehåller fortfarande bara cirka 1,3 MB data. Förbättringen har stadigt spridit sig över nätverket, vilket ökar transaktionskapaciteten och sänker avgifterna.

Bitcoin-skapare sätter dessa gränser för att förhindra att blockkedjans storlek växer för snabbt. Det är alltså inte troligt att de kommer att förändras inom kort. Därför bör skalning av Bitcoin-blockkedjan betona att minska den data som krävs i transaktioner. Till exempel introducerade Taproot-uppdateringen effektivare transaktioner för att ta mindre utrymme i ett block.

Schnorr-signaturer ger ett sätt att konsolidera signaturdata, vilket minskar utrymmet det upptar inom ett Bitcoin-block. Det går också långt för att förbättra integriteten. Genom att kombinera Schnorr-signaturer och SegWit kan nätverket bearbeta fler transaktioner snabbt utan att ändra blockstorleksgränsen.

Skiktade skalningslösningar 

Effektivitetsförbättringar kanske inte ger en heltäckande lösning för att skala Bitcoin men kan ge betydande inkrementella fördelar. Lagerskalningslösningar erbjuder ytterligare metoder för att överföra Bitcoin. Ett lager är ett annat nätverk än Bitcoin-blockkedjan, vilket tillåter användare att handla med Bitcoin. De gör det möjligt för transaktioner att representera eller avveckla större betalningar i omgångar.

Skiktade skalningslösningar kan hjälpa kryptoplattformar som http://granimator.net/ som vanligtvis bearbetar större transaktionsvolymer för att öka effektiviteten. Lager ansluter till Bitcoin blockchain men sänder inte alla transaktioner till det distribuerade nätverket. Möjligheten att avveckla större Bitcoin-betalningar i omgångar underlättar snabb transaktionsbearbetning och lägre avgifter.

The Lighting Network 

Lightning Network (LN) är utan tvekan det mest framträdande lagret ovanpå Bitcoins blockchain-teknologi. Det underlättar mikrobetalningar och små dagliga transaktioner anses vara mindre ekonomiska för blockkedjan. Lighting Network säkerställer omedelbara och gratis eller nästan gratis betalningar mellan parterna.

LN har dedikerade kanaler, öppna och stängda, med hjälp av vanliga Bitcoin-transaktioner och blockkedjan. En Bitcoin-användare kan utföra många omedelbara transaktioner när banan är öppen. 

The Liquid Network 

Vissa lager förlitar sig på oberoende blockchains istället för Bitcoins underliggande teknologi. The Liquid Networks blockchain liknar Bitcoins, men olika enheter och inte decentraliserade helt styr den. Det gör det möjligt att garantera snabb betalningsavveckling och låga avgifter. Däremot använder Liquid Network olika tokens för att representera den verkliga Bitcoin som görs av användare. 

Förbättring av skalbar funktionalitet är avgörande för att låsa upp potentialen hos Bitcoin och dess underliggande blockchain-teknologi, eftersom massintroduktionen fortsätter över hela världen. Experter rekommenderar att man bygger ytterligare lager ovanpå Bitcoin för att underlätta sömlösa, omedelbara och billiga Bitcoin-transaktioner. Ytterligare förbättringar av Bitcoin-protokollet och innovativa nya lager skulle så småningom stödja miljarder dagliga Bitcoin-transaktioner, inklusive små mikrobetalningar och internationella pengaöverföringar.