Belangrijkste redenen om Bitcoin te verhandelen in 2022

Misschien hebt u de dramatische stijging en daling van de Bitcoinprijzen vanaf de zijlijn gevolgd. Misschien is het u opgevallen dat 2022 niet goed is begonnen voor Bitcoin. Dat komt omdat deze virtuele valuta 11% van zijn marktwaarde heeft verloren, een daling van bijna 40% ten opzichte van de absolute recordprijs van vorig jaar. Als je geïnteresseerd bent in bitcoin-trading, bekijk dan hoe de wereld Bitcoin omarmt.

Misschien heeft de hint van de Federal Reserve dat zij de rente zal verhogen, veel beleggers ertoe aangezet hun Bitcoins van de hand te doen en te kiezen voor veiliger beleggingen. Ook andere digitale valuta’s, zoals Ripple en Ethereum, zijn respectievelijk met 9% en 13,5% gekelderd.

Maar deze prijsschommelingen zijn niet nieuw voor Bitcoin en andere digitale munten. Cryptovaluta zijn over het algemeen volatiele activa. Maar waarom zou u dit jaar Bitcoin kopen en verkopen?

Evoluerende cryptobeurzen

De meeste mensen weten dat cryptobeurzen Bitcointransacties faciliteren. Een cryptobeurs kan gedecentraliseerd, gecentraliseerd, of beide zijn. Een gedecentraliseerde cryptobeurs heeft geen tussenpersoon, wat betekent dat peers rechtstreeks transacties verrichten via geautomatiseerde code. Tegelijkertijd is een gecentraliseerd platform een derde partij die toeziet op transacties van crypto naar crypto of van fiatgeld naar crypto.

Elk van deze types van cryptobeurzen heeft zijn voor- en nadelen. Een gecentraliseerde cryptobeurs kan kwetsbaar zijn voor hacking, maar biedt wel klantenondersteuning. Een gedecentraliseerd platform is veilig omdat het maar één storingspunt heeft. Maar het gebruik ervan is voor de meeste mensen moeilijker.

Beginnende traders verkiezen gebruiksvriendelijke platforms, terwijl ervaren gebruikers de voorkeur geven aan gedecentraliseerde beurzen. Maar cryptobeurzen zijn geëvolueerd om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende gebruikers. Gecentraliseerde cryptobeurzen hebben hun veiligheidssystemen gedecentraliseerd en geüpgraded. Ontwikkelaars creëren ook hybride cryptobeurzen.

Al deze trends zullen ongetwijfeld ten goede komen aan de gebruikers en tegelijk de reputatie van de sector opkrikken. Daarom zou 2022 wel eens het ideale jaar kunnen zijn om Bitcoin te gaan verhandelen.

De aantrekkingskracht van Bitcoin

Misschien weet u al dat Bitcoin snel aan waarde kan verliezen of winnen op basis van de stromen en ebben van de vraag van handelaren alleen. Het is echter de bedoeling dat deze digitale munt een universeel aanvaard betaalmiddel wordt voor diensten en goederen.

Maar de overgang van zijn huidige status als speculatief actief naar een munteenheid zal tijd vergen. Toch accepteren nu meer bedrijven Bitcoinbetalingen, waaronder Microsoft, Rakuten, enz. PayPal, Starbucks en Visa hebben ook manieren om klanten Bitcoin te laten gebruiken op hun platforms. Dergelijke ontwikkelingen tonen aan dat deze cryptomunt uiteindelijk een aanvaardbare digitale munt zou kunnen worden naast belangrijke fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar.

Lindy-effect

U weet al dat mensen Bitcoin al ongeveer 13 jaar met plezier gebruiken. Volgens het Lindy-effect suggereert de moeizaam verworven overlevingskans van deze digitale munt dat hij het nog wel tien jaar zal uithouden. In wezen stelt het Lindy-effect dat de levensverwachting van een niet-bederfelijk goed evenredig is met de huidige leeftijd van het goed.

Als we van deze ideologie mogen uitgaan, zal Bitcoin het nodige gebruik en vertrouwen krijgen om zijn prijs tot bijna 1 miljoen dollar op te drijven. Bitcoin-beleggers zullen echter het geduld moeten opbrengen om hun munten vast te houden, want dit kan tientallen jaren duren.

De huidige positie van Bitcoin

Momenteel is Bitcoin de grootste crypto of digitaal actief. In 2014 stortte de grootste cryptobeurs, Mt. Gox, in, maar Bitcoin stierf niet. Zo heeft Bitcoin het hacken van cryptobeurzen overleefd, waarbij traders tokens ter waarde van grote sommen geld verloren.

In 2017 overwon Bitcoin een crash van 83%, waarbij de prijs daalde van 20.000 dollar naar amper 3.000 dollar in wat de media meldden als het barsten van een Bitcoin-zeepbel. Sommige mensen dachten dat de zeepbel Bitcoin de das om zou doen, maar hij overleefde het weer. Volgens sommigen heeft het uiteenspatten van deze zeepbel Bitcoin robuuster en veerkrachtiger gemaakt.

Vandaag de dag staat Bitcoin bovenaan als de best presterende cryptovaluta en de meest prominente digitale activa in marktkapitalisatie.

Conclusie

Mensen en instellingen gebruiken Bitcoin al meer dan een decennium met plezier. Deze virtuele munt heeft in de loop der jaren veel hindernissen overwonnen. Vergeleken met andere cryptomunten, is Bitcoin de best presterende en de grootste. Het heeft zelfs beter gepresteerd dan sommige conventionele activa. Beleggers en traders zouden dus moeten overwegen om in 2022 Bitcoin te kopen.