Android Uygulama Oluşturma ve Alternatif Uygulama Dağıtım Yöntemleri

Tüm hafta boyunca uygulamaların dağıtımının ne kadar önemli olduğundan bahsettik, uygulamanızın satılmasını kolaylaştırmak için diğer platformlar üzerinde banner ve video reklamlarının nasıl kullanılacağı konusunu ele aldık. Bir uygulama oluşturmak istiyorsanız, uygulamanızın müşteriler tarafından indirilmesinin sağlanması çok önemlidir, diğer avantajlarının yanında bir reklâmı kullanarak uygulamayı dağıtmak oldukça popüler bir satış yöntemidir. Bugün ise, alternatif uygulama dağıtım yöntemlerine göz atacağız.

android app marketing

Android uygulamaların pazarlanması – Barkod kullanarak

Geleneksel yaklaşım – Uygulama mağazaları

Çoğu uygulama geliştiricisi, sadece yaptığı uygulamaları Android uygulama mağazasına yükler ve organik aramalarda uygulamasının gösterilmesini bekler. Bu uygulama dağıtım yönteminin kullanılmasındaki en önemli sorun, yüksek organik arama sonuçlarına ulaşabilmek için ASO ihtiyaçlarınızın mükemmel olması ve mağazada en az 7 tane çalışan uygulamanızın bulunmasını gerektirmesidir. Sadece bu geleneksel yöntemi kullanmayı tercih ederseniz, en az çalışan 7 uygulamanızın olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın ve bu uygulamaları tek bir uygulama mağazası yerine daha fazla mağazaya ekleyin.

E-posta ile dağıtım

AppsGeyser, mevcut müşteri veritabanınız için e-posta aracılığıyla kullanabileceğiniz üç harika yöntemle uygulamanız, APK dosyanız ve uygulama bağlantınız için Kare kod özelliği sunmaktadır. Ayrıca, kullanıcıların uygulamanızı kolayca indirebilmelerine imkân veren kod içeren haber bültenleri oluşturabileceğiniz MailChimp benzeri pazarlama şirketlerini de hiçbir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

Çevrimiçi Dağıtım

Bir iş web siteniz ya da bloğunuz varsa uygulama kodunuzu buralardan dağıtabilirsiniz. Ayrıca diğer web sitelerinden uygulamanızın kodunu sitelerine eklemelerini isteyebilir yada onların SEO’larına yardımcı olmak için web sitesi sahipleriyle link alışverişi yapabilir ve uygulamanızın dağıtım kodunu takas edebilirsiniz. Bazı web siteleri, Android destekli bir cihaz üzerinden koda erişim sağlayan kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirme uygulaması göndermektedir.

Ve dün bahsettiğimizi reklâm metodunu da unutmayın…